Acțiuni


Ce sunt Acțiunile? 

Listă Acțiuni DIF Freedom

Actiunile reprezintă o parte din activele și pasivele unei companii. În realitate oamenii împărtășesc proprietăți. Atunci când o companie este listata pe piata bursieră, aceste părți însumate, în orice moment, au o valoare corespunzătoare valorii pieței, care, de asemenea, oferă valoarea companie pe Piața Financiară. Capitalul social este găsit prin înmulțirea valorii fiecărei părți (Actiuni), cu valoarea pieței atribuite fiecărei părți.

Teoretic, este atunci când deții acțiuni dintr-o companie ai access la o pondere din activele unei companie, dar și a datoriilor și a câștigurilor. În jargonul de pe piața, o Acțiune este numită "hârtie", pentru că, înainte de dematerializare, Acțiunile au fost valori mobiliare pe suport de hârtie, care se schimbau între părți, fizic.

Există mai multe tipuri de Acțiuni, cele mai comune sunt Acțiunile la purtător, Acțiuni preferențiale, sau Acțiuni fără drept de vot. Unele companii pun la dispoziție pentru comercializare Acțiuni care conferă mai multe drepturi, mai multă putere de vot, sau mai multe dividende. De fiecare dată, investitorul trebuie să aleagă ce Acțiune să cumpere și ce tip de Acțiune servește cel mai bine intereselor sale.

Cumpărarea unei Acțiuni, de fapt cumpărarea unei părți dintr-o societate, presupune o decizie riscantă deoarece este condiționată de modalitatea de conducere a companiei, riscul managerial și operațional, riscul sectorului de afaceri, riscul țării respective, în timp ce pierderea maximă este limitată la capitalul investit în achiziționarea pachetului de acțiuni.

În caz în care o companie falimentează, acționarii (cei care au cumpărat Acțiuni) sunt ultimii creditori care vor fii recompensați, ceea ce înseamna că dacă o companie falimenteaza, investitorul este puțin probabil să recupereze capitalul.

Volum de tranzacționare

Investitorii pot alege numărul Acțiunilor în funcție de suma pe care doresc să o investească. Cu toate acestea, unele piețe financiare pot avea restricții sau un volum minim de tranzacționare impus. Astfel clienții trebuie să ia în considerare aceste restricții deoarece platforma Dif Freedom respinge ordinele care sunt incompatibile cu cerințele piețelor bursiere.

Informații despre Prețuri

Prețurile Acțiunilor se formează, în timpul sesiunilor, în funcție de cerere și ofertă. Pe unele piețe pot exista perioade de licitație pentru formarea prețurilor, înainte, în timpul sau după deschiderea piețelor bursiere. În această situație transmiterea de ordine este posibilă, dar numai la sfârșitul perioadei de consolidare veți ști dacă ordinul a fost executat sau dacă este încă în curs de executare.

Prețul Minim de Variație

Variația minimă a prețului unei Acțiuni depinde de piața bursieră unde este listată, și se poate schimba de la € 0.05, € 0.01, € 0.005, sau alte valori.

Colateral

Acțiunile pot utiliza ca și garanție, atunci când tranzacționarea implică instrumente financiare derivate. Dif Broker oferă pe platforma de tranzacționare informații reale cu privire la procentul de garanție care poate fi atribuit claselor activelor pentru fiecare tranzacție.

Programul de Tranzacționare

Programul de tranzacționare pentru Acțiuni este prezentat pe platforma DIF Freedom și sunt diferă de la o piață la altă.

Comisioane și Alte Costuri

Pentru mai multe informații referitor la costurile tranzacționării de acțiuni accesați pagina Comisioane Tranzacționare Acțiuni.

Evenimente de Capital

Plățile dividentelor - Dacă dețineți Acțiuni într-o companie cotată la bursă veți avea dreptul de a primii dividentele pe care compania le propune pentru distribuție.

Creșterea si Scăderea de Capital - În cazul unei majorări de capital prin subscripție sau integrare, clientul va primii drepturile corespunzătoare ce pot fi exercitate și vândute pe piață.

Preluarea - Când acest eveniment are loc, un deținător de Acțiuni a unei companii va trebui să informeze Dif Broker referitor la pozițiile deschise si decizia pe care o va lua.

Evenimente Non-Capital

Acțiunile Swap - Aceste operațiuni sunt caracterizate prin schimbul de Acțiuni ale unei societăți cu cele ale altei societăți. Investitorul are dreptul la Acțiuni în cadrul companiei numai în codițiile propuse, dar ar trebui să ia în considerare noile condiții de tranzacționare ale noii companii.

Acțiuni Split și Reverse Split - Evenimente care teoretic nu afectează valoarea capitalului propriu al acționarului, ceea ce va avea ca rezultat o creștere sau o scădere a numărului de acțiuni ajustate la noul preț teoretic al activului suport.

Defragmentare a companiei - În cazul în care există o defragmentare a companiei, acționarul are dreptul să primească acțiuni ale noii companii, dar trebuie să ia în considerare noile condiții de tranzacționare ale noii companii.