Declinarea de Responsabilitate


DIF Broker a implementat un sistem intern de control, care are scopul de a reduce riscul celor mai comune interferențe în administrarea portofoliilor.

I.  Preliminară
Nivelul riscului reflectat în portofolli este definit de o scară de risc de la 1 la 6, unde 1 reprezintă cel mai scăzut risc și 6 cel mai ridicat risc. Portofoliile reflectă numai deciziile managerilor, pe baza discreției judecății lor profesionale și strategia publicată. Pentru a permite evaluarea investitorului, informațiile sunt total transparente, cu performanțe clare și rapoarte de risc. Clientul trebuie să fie întotdeauna conștient de faptul că performanțele din trecut nu sunt o garanție a rezultatelor viitoare.

II. Tendința Portofoliului
Stilul de derivă apare ori de câte ori managerul portofoliului derivă de la stilul său de investiție stabilit, în special cu privire la politica procesului de investiție, geografie sau disciplina investiției și metoda de risc, care sunt dincolo de cele stabilite și declarate. Pentru a se asigura că managerul de portofoliu urmează strategia de investiții declarată, DIF Broker a stabilit un control critic în care sunt monitorizate limitele critice, strategia este verificată și sunt luate măsuri corective adecvate dacă este cazul.

III. Riscul ''Churning''

Riscul ‘’churning’’ este numit riscul de abuz, care constă în tranzacții improprii, cantitativ nejustificate, în numele clientului, cu scopul perceperii de comisioane, rezultând într-o tranzacționare excesivă. Pentru a evita acest risc, managerii de portofolii nu primesc comisioane de tranzacționare. Singurele comisioane pe care managerii de portofoliu le pot primi sunt comisionul pentru performanță și/sau o taxă fixă.

IV. Preîntâmpinare

Informațiile furnizate sunt informative și comunicate numai utilizatorilor, ca un instrument în formarea unei păreri personale a clientului său, cu privire la oportunitatea (sau nu) unui anumit portofoliu particular de a se potrivii obiectivelor investiției.

Explicatiile Riscului:

Risc 1
Portofoliul cu Obligațiuni (Bonduri) sau ETFuri pentru Bonduri. Acest portofoliul nu are instrumente financiare derivate și poate fii doar "long" sau în numerar "cash".


Risc 2
Portofoliile cu Acțiuni sau ETFuri care permit o mai bună distribuție a riscului. Acest portofoliu poate fii doar "long" pe piață sau în numeraă "cash" și nu include niciodată derivate sau Contracte Futures.


Risc 3
Portofoliul cu Acțiuni și CFDuri sau Forex și, eventual, Contracte Futures. Cu toate acestea, utilizarea de instrumente derivate sau Contracte Futures în acest portofoliu este doar cu intenția de a acoperii pozițiile și nu de a specula.

Risc 4
Portofoliul cu Derivate sau Contracte Futures cu un leverage (levier) flexibil limitat la 40% și o limită de convergență de 20% pe linie în portofolio. Acest portofoliu poate include acțiuni, ETFuri sau ADRs.

Risc 5
Portofoliul cu produse derivate sau Contracte Futures cu un levier significant, dar limitat la 70% și o limită de convergenta de 50% pe linie în portofoliu. Acest portofoliu poate include, de asemenea, Acțiuni, ETFuri sau ADRs.

Risc 6
Portfolio Speculativ cu produse derivative sau Contracte Futures cu un levier significant, dar limitat la 70% și o limită de convergență de 50% pe linie în portofoliu. Acest portofoliu poate include de asemenea, Acțiuni, ETFuri sau ADRs.