CFDuri pe Comodități


O Alternativă Simplă la Tranzacționarea Contractelor Futures

În loc să tranzactionați pe piețele produselor Futures, care pot necesita uneori cerințe ridicate de garanții/colateral sau prezintă mărimi prohibitive ale loturilor, investitorii pot accesa acum tranzacționarea în marjă de mărfuri cu garanții reduse prin CFDuri pe Comodități.

Beneficiile Tranzacționării de CFDuri pe Comodități prin DIF Broker

  • Marjă Standard de 10%
  • Comision Zero
  • Un volum de lot de tranzacționare mai mic față de Contracte Futures, ceea ce crește flexibilitatea.
  • Politica de preț unitar ușor de înțeles
  • Un-Click pentru a tranzacționa petrol, aur, cereale și alte mărfuri majore
  • Simpla decontare în numerar, pe baza Contractului Futures subadiacent
  • O ușoara diversificare a portofoliului și oportunități de protejare a pozițiilor
  • Cheltuieli mai mici, fără comisioane de piață
  • Short-Selling, vânzarea în lipsa este total suportată.

CFDuri pe active de mărfuri se bazează pe Contractele Futures.

Beneficiul tranzacționării CFDurilor este acela de a oferi o alternativă flexibilă pentru tranzacționarea loturilor mari care sunt prevăzute pe piețele bursiere. Clienții vor putea tranzacționa loturi de dimensiuni fracționare corespunzătoare Contractelor Futures, în mod normal un minim de 10% din dimensiunile contractuale. În plus cerințele de marjă pot fi mai mici decât cele pentru Contractele Futures, care permit posibilitatea unui leverage mai mare. Cu toate acestea costul de tranzacționare a acestor comodități CFD este integrat în prețul oferit, spre deosebire de un comision aplicat separat ca în cazul Contractelor Futures corespunzătoare. Acest lucru înseamnă că prețul oferit pentru CFD-uri pe platforma de tranzacționare DIF Freedom poate fi ușor diferit, decât prețul pentru Contractul Future corespunzător.

Mai mult, taxele nu pot fi exact proporționale. Spre deosebire de CFDurile pe bază de acțiuni, CFDurile pe comodități au o dată de expirare. Contractul va fi închis cu decontare în numerar, la data de expirare a Contractului Futures care stă la bază, fără o extensie automată. În prezent, nu putem oferii extensii automate ale pozițiilor de la o reglementare la alta. Orice poziție deschisa trebuie să fie închisă în ultima zi de tranzacționare, înainte de data expirării. Dacă nu se va face acest lucru, atunci poziția va fii închisă automat la prețul de piață oferit și valoarea în numerar alocată contului de tranzacționare.

Accesează piața de comodități cu cea mai mare lichiditate

Până la 14 CFDuri pe comodități vor fi disponibile pentru tranzacționarea online. Fiecare CFD este derivat din Contractul Futures care stă la bază, dar nu va avea aceeași denumire sau simbol ca și Contractul Futures.

 

Energie
Metale
Comodități Legere
Cereale
US Crude Gold NY Coffee Corn
US Crude Silver NY Cocoa Wheat
Heating Oil US Copper NY Sugar #11 Soybeans
US Gasoline      
US Natural Gas      

 

 

Volumul Loturilor CFD pe Comodități reprezintă o Fracțiune din Contractele Futures

CFDurile pe Comodități sunt exprimate în loturi mai mici decât Contractul Futures aferent. De exemplu, lotul pentru CFDul pentru Petrol este de 25 de barili, comparativ cu 1.000 de barili tranzacționati pe NYMEX. Fiecare CFD este cotat ca o unitate a contractului care stă la bază (11 barili), dar va exista o unitate minimă de tranzacționare (25 de barili).

 

Tranzacționări de Volume Mici

Cerințele de marjă pentru CFD-uri sunt mai mici decât cele ale Contractului Futures subadiacent, datorită dimensiunilor mai mici de loturi.

 

Comision Inexistent pentru Tranzacționarea CFDurilor pe Comodități

Comisionul nu se aplică, dar există un spread inclus în prețul pe care DIF Broker îl oferă pentru fiecare Contract CFD. Cu alte cuvinte, deși prețul CFDului urmărește Contractul Futures care stă la bază, acestea nu sunt exact la fel.

 

Contractele CFD pe Comodități expiră în același timp cu Contractul Futures care stă la bază

Ca și Contractele Futures, CFDurile noastre au o dată de expirare, iar valoarea contractului în numerar va fii alocată la data de expirare a Contractului Futures care stă la bază.

 

Expirarea

Data timpului specific expirațării pentru un contract CFD individual poate fi gasită pe platforma noastră de tranzacționare situată fie pe in modului Tranzacție sau modulul Tichet de Ordin, precum și pe pagina de Informații Instrumente.

Tranzacționarea va înceta la timpul specific enumerat în tabelul de mai sus pentru fiecare Contract de Petrol. Clienții trebuie să acorde atenție la ultima zi de tranzacționare pentru că aceasta diferă de la contract la contract și de la lună la lună.

Momentan nu putem oferii rularea automată a pozițiilor de la o lună la alta. Orice poziție încă deschisă la data de expirare a contractului va fi automat închisă la prețul de închidere al poziției și decontată în numerar.

 

Tipuri de Tranzacții Suportate

Limită, Market, Stop, Stop Limită și Trailing Step sunt comezile care sunt acceptate. În plus, aveți oportunitatea de a plasa ordine IF-Done and One-Cancels-The-Other (OCO).

 

Alte Informații

În timp ce toate CFDurile pe comodități sunt evaluate în unități unice, de multe ori se va aplica un volum minim de tranzacționare. Cu toate acestea, clienții au posibilitatea de a reduce o poziție deschisă sub volumul minim de tranzacționare. O astfel de poziție deschisă, va trebui închisă în modulul ''Situația Tranzacțiilor''  sau contactând Managerul de Cont.

 

Pozițiile Long în US Crude - Cumpără 100 de barili de US Crude CFD

 

Ziua 1 - Traderul este optimist și, prin urmare, dorește să Cumpere US Crude CFD

Tranzacția 
Cumpără 100 CFDuri la US$59.90
Valoarea Nominală
US$5,990
Marja Necesară
 (10%) US$599

 

 

Ziua 5 - Prețul a crescut și traderul dorește să închidă poziția pe profit

Tranzacția
Vinde 100 CFDuri la US$62.20
Valoarea tranzacției închise
US$6,220
Profit
US$230
Debitul pentru contractul CFD Comodități care stă la bază
(US$62.20 - US$59.90)/ US$59.90 = 3.8%

 

În concluzie comerciantul beneficiază de leverage-ul care este oferit de CFDurile pe Comodități Poziția deschisă a fost evaluată la 5.990 dolari, dar comerciantul trebuie să asigure doar marja de 10% sau, mai exact, în acest caz doar 599 dolari. Pozitia închisa a generat un profit de 2.30 dolari pe baril și, în timp ce asta înseamnă o creștere de 3.8% la prețul Petrolului, clientul a realizat un profit de 230 de dolari, reprezentând 38,9% din marja originală.

Clienților trebuie amintit faptul că tranzacționarea produselor care ofera leverage cum ar fii CFDuri pe Comoditâți, pot genera profitabilitate crescută, dar, în același timp, acestea pot crește valoarea pierderii unei poziții tranzacționate dacă prețul pieței este împotriva lor. Spre exemplu:

 

Ziua 1 - Traderul este optimist și, prin urmare, vrea să cumpere US Crude CFD la $ 59,90

Tranzacția
Cumpără 100 CFDuri la US$59.90
Valoarea Nominală
US$5,990
Marja Necesară
(10%) US$599

 

Ziua 5 - Prețul a scăzut și traderul decide să închidă poziția la $ 57,75

Tranzacția
Vinde 100 CFDuri la US$57.75
Valoarea tranzacției închise
US$5,775
Pierdere
US$215, 35,9% din marja inițială