CFDuri


CFDul sau Contractul pentru Diferență, este un contract tranzacționabil între un client și un broker, care fac schimb de diferența în valoarea curentă a unei acțiuni, valută, mărfuri sau indicele și valoarea sa la sfârșitul contractului.
CFDurile oferă investitorilor toate beneficiile și riscurile de a deține un activ, fără a fi necesară deținerea acestui activ în portofoliu. Astfel ele sunt un mijloc eficient de a tranzacționa Actiuni. Clienții DIF Broker pot tranzacționa contracte CFD cu o marjă de 20% și zero comison, utilizând o platformă online inovativă. Investitorii pot verifica și pot vedea prețurile și execuțiile în timp real.

Beneficii ale tranzacționării de CFDuri

Diversifică portofoliile. Sunt un mjloc eficient de a tranzacționa acțiuni, indici și materii prime. 

Protejează alte investiții. Tranzacționarea de CFDuri online reprezintă o metodă versatilă de tranzacționare pe piețele în crestere și în scădere, permițând acoperirea investițiilor curente în acțiuni și asigurând chiar un potențial de profit pe o piață în scădere. CFDurile corelate cu performanțele unui indice bursier pot fi tranzacționate atât long (cumpărare), precum și short (vânzare), permițând, astfel, obținerea de profit in piete aflate in scadere.

Tranzacționarea în marjă. Un alt beneficiu major al tranzacționarii unui Contract CFD este faptul că un client poate tranzacționa utilizând levierul. CFD-urile sunt produse leverage, ceea ce înseamnă că investitorul poate tranzacționa mai mult decat are in cont. Un client poate tranzacționa un portofoliu complet de acțiuni, fără a utiliza valoarea totală a capitalului necesar achiziționării acestor acțiuni. Folosind exemplul de mai sus, un client care dorește să cumpere acțiuni în valoare de $50.000, daca va cumpăra Contracte CFD pe acele acțiuni atunci va plati doar 10.000 dolari în marjă.

Comisioane și marje foarte atractive. O diferență majoră este ca nu există comisioane de schimb și multe dintre ineficiențele tranzacționării pe piata bursieră ale acțiunilor care stau la bază sunt eliminate. Prin urmare, DIF Broker poate oferi CFD-uri cu comisioane zero și o marjă de tranzacționare foarte atractivă. CFD-urile au crescut în popularitate dramatic în ultimii ani, și credem că acest lucru va fi preferat în viitor ca un nou mod de a executa tranzacții pe piețele financiare.

Ca și în cazul acțiunilor, cumpărătorii de CFDuri beneficiează de aceleași mișcări normale de pe piața financiară. Pozițiile deschise ale clienților sunt evaluate în timp real, cu fiecare mișcare a pieței. Profiturile sau pierderile, în mod similar, sunt creditate sau debitate din conturile clienților în timp real.

Caracteristici ale CFDurilor

Activul suport

CFDurile au drept active suport, active subadiacente, indici și acțiuni admise la tranzacționare pe mai multe piețe bursiere, de exemplu, la New York Stock Exchange, membrii Nasdaq FTSE-100, etc.

Volumul de tranzacționare

Investitorii pot alege numărul de acțiuni/indicele va fi activul suport în sine negociat drept un CFD.

Prețul unui CFD

Deoarece CFDul este un instrument financiar derivat ce are drept suport un activ, prețul este format ținând cont de prețul de bază al activului. Moneda de tranzacționare și metoda de stabilire a prețurilor sunt determinate de piața pe care se tranzacționează activul.

Variația de preț

Modificarea minimă a prețului unui CFD este egală cu modificarea minimă a prețului activului suport pe piața de care aparține.

Marja de tranzacționare

Tranzacționarea de CFDuri presupune crearea unei marje inițială (garanție), a cărei valoare este variabilă în funcție de gradul de risc al activului subadiacent. Valoarea minimă a marjei necesare variază, de asemenea, în funcție de variația prețului activului suport al CFD-ului și numărul total de poziții deschise deținute de către investitor. În cazul în care valoarea garanției este mai mică decât o valoare minimă stabilită în acest scop, pozițiile investitorilor pot fi închise imediat. Acest lucru poate să apară în special în cazul în care investitorul are o poziție contrară evoluției pieței.

Valabilitatea unui CFD

CFDurile nu au o dată de expirare, astfel încât o poziție deschisă, lungă sau scurtă, va fi închisă numai prin luarea unei poziții opuse, scurtă sau lungă în acest caz, pentru același instrument. Pentru pozițiile short se necesită o atenâie suplimentară, deoarece un Market Maker poate cere închiderea unei poziții în condițiile în care nu există titluri pentru împrumut.

Contabilizarea unei poziții închise

Diferențele de decontare se efectuează prin plăți în numerar, mai degrabă decât prin livrarea de bunuri fizice sau a titlurilor de valoare. Aceasta este, în general, o metodă mai ușoară de decontare, deoarece atât pierderile și câștigurile sunt plătite în numerar. Așadar, la închiderea unei poziții CFD lichidarea este de natură financiară, fiind diferența dintre prețul pozițiilor.

Orarul de tranzacționare

Orarul de tranzacționare al CFDurilor este acelasi orar ca și cel al activului subadiacent, depinzând de piețele în care se tranzacționează activul suport. Pot exista, de asemenea, și cazuri în care tranzacționarea de CFDuri este întreruptă cu câteva minute înainte de închiderea pieței.

Comisioane și condiții de tranzacționare

Efectuarea de tranzacții de CFDuri poate implica plata unei taxe minime în cazul în care volumul minim de tranzacționare nu este atins.

În orice moment investitorul are la dispoziție un preț bid și un preț ask, în care este inclus și spreadul de tranzacționare, pe baza cărora poate tranzacționa.

Pentru mai multe informații accesați Comisioane și condiții tranzacționare CFDuri.

 

Descarcă DEMO Gratuit
Verificare Text