Deschidere Cont

Exista Costuri pentru deschiderea unui cont la DIF Broker?
Deschidere unui cont de tranzactionare cu Dif Broker este gratuit.

Există o suma minimă pentru a deschide un cont?
La Dif Broker suma minima de deschidere a unui cont de brokeraj este de 2.000 de euro. Pentru Administrarea Portofoliului / Consultanta suma minima este de 25.000 de euro și respectiv 50.000 de euro pentru Modelele de Investitie Automate.

După ce contul va fii deschis, cum voi fi informat despre acest lucru?
După deschiderea contului dvs, veti primi un email de la reprezentatii nostrii unde vă vor transmite numărul contului dvs cu Dif Broker.

Câti titulari poate avea un cont de tranzactionare?
Poate avea un numar de titulari in limitele acceptabile, fiecare trebuind sa isi introduca datele personale, să completeze fiecare pagină a contractului și să semneze ultima pagină a formularului de deschidere de cont cu Dif Broker.

Datele mele personale s-au schimbat. Ce ar trebui să fac?
Ori de câte ori orice este o schimbare de date cu caracter personal trebuie sa contactati Dif Broker in vederea informarii despre respectiva schimbare.

Pentru a închide contul?
Puteti rezilia contul dvs în orice moment, puteti oprii tranzactionarea in contul dumneavoastră pe platformele de tranzactionare numai daca se dorește acest lucru. In cazul managementului discreționar este obligatoriu un preaviz de 8 zile înainte.

 

Comisioane

Există costurile de transfer portofoliului meu de valori mobiliare?
Da, costul de retragere sau transferul de titluri este de 31 de euro per specimen. Dif Broker nu taxează pentru primirea de titluri.

Care sunt costurile asociate tranzactiilor?
Puteți verifica stabilirea comisioanelor pe bursele globale pe site-ul Dif Broker la:http://www.difbroker.com/web/ro_ro/pricing 

Care este taxa plătită pentru o modificare, pentru anularea sau pentru tranzactiile care nu au fost realizate?
Dif Broker nu percepe nici un comision pentru comenzi modificate, anulate sau care nu au avut loc.

 

Tranzactionarea

Pot plasa ordine prin telefon?
Dif Broker are operatorii săi disponibili  pentru a vă ajuta, ori de câte ori nu aveti acces la platforma dvs de tranzactionare datorita problemelor tehnice.

Cat dureaza introducerea unui ordin de piață?
Momentul de introducere a unui ordin la Dif Broker va dura doar câteva secunde, și depinde întotdeauna de tipul de conexiune la Internet disponibila.

Pot face tranzactionare zilnica?
Da, puteți.

Cand este disponibila suma de bani realizata din vanzari?
În cazul tranzactionarii de Acțiuni, banii din vânzări vor fi disponibili în soldul contului dvs. numai a doua zi.
Dacă tranzactionati CFD-uri, poziția de numerar din operațiunile de închidere este disponibila imediat in soldul contului dvs pentru deschiderea de noi poziții.

Cum pot vedea starea unui ordin/ comenzi?
Pentru a putea vizualiza starea unei comenzi, va rugam accesati pe platforma functia ''comenzi deschise'' sau "ordine deschise"  și verificați dacă ordinul este încă în așteptarea sau a fost executat.

Pot anula o comanda?
Anularea unei comenzi se face pe "ordinele deschise", selectați comanda de a anula și anulați comanda făcând clic pe "Cancel" și în continuare faceți click pe "trimite" pentru a confirma anularea.

Ce este un ordin Stop Trigger?
Un Ordin Stop Trigger indică prețul la care sistemul activează un ordin limită ''stop loss'' sau de oprire, la care poate fi vândut sau cumpărat respectivul produs.
În cazul cumpărării, valoarea ordinului stop triggle trebuie să fie mai mare decât ultimul preț (în cazul în care piața a închis acum, ar trebui să fie mai mare decât prețul de închidere al ultimei sesiuni).
În cazul vânzării, valoarea stop triggle trebuie să fie mai mica decât prețul de închidere (în cazul în care piața a închis acum, va fi mai mic decât prețul de închidere al ultimei sesiuni). Pentru a activa ordinul stop triggle va trebui să dețineti titlul în portofoliul dvs.

Cum pot folosi un Ordin Stop?
Ordinele Stop sunt folosite pentru a proteja poziția dacă piața urmeaza o direcție contrară poziției deschise. Ordinele Stop de vanzare sunt plasate sub prețul curent și sunt executate atunci când prețul de achiziție atinge valoarea setată. Ordinele Stop de cumpărare sunt plasate peste prețul curent de piață și sunt executate atunci când prețul de vânzare atinge sau depășește valoarea setată.

Ce sunt și pentru ce se utilizeaza indicii Bursieri?
Indici Bursieri sunt măsuri statistici indicative ale stării generale și performanța unei piețe financiare. Când vine vorba de indicii bursieri se referă la indicatori ai evoluției temporale a prețurilor într-o piață, care permite calculul rentabilității acestei piețe. Indicii sunt formati din titluri de valori mobiliare cotate și calculul unui preț mediu ponderat ale titlurilor de valori și variațiile lor de zi cu zi.
În Portugalia, indicele principal este PSI20 care include cele mai mari și cele mai reprezentative 20 de companii portugheze.
În SUA, avem NASDAQ (care include companii tehnologice), Dow Jones (30 cele mai mari companii industriale) și S&P 500 (500 firme).
În ceea ce privește Europa, avem DAX (Germania), FTSE (Anglia), CAC (Franța), IBEX (Spania), MIB (Italia) și AEX (Țările de Jos).
În Asia Nikkei (Japonia).

Ce Este Un CFD?

Ce este un CFD?

Un "contract pentru diferenta", sau CFD este un produs derivat din acțiuni / indici care permite investitorilor să participe la mișcarea de preț a unei Acțiuni sau unui Indice fără proprietatea deplină a acestor active. CFD-urile se tranzactioneaza in marja, permițând astfel să aibă o expunere la o Actiune sau Indice, în special, folosind un capital mai mic in comparatie cu tranzacționarea fără marjă. Deși CFD-uri nu acordă drepturi depline asupra activului suport, reflectă performanța acelorași evenimente ale companiilor care stau la baza, cum ar fi plata dividendelor, majorari de capital, divizari.

Cum sunt procesate dividentele pe Actiuni?
Deținătorii de poziții lungi CFD, atunci când dividendele sunt plătite de catre Actiunile care stau la baza, vor avea dreptul la o plată proporțională. Deținătorii de poziții de vanzare ale CFD-urilor vor trebui să plătească o sumă egală cu valoarea brută a dividendului plătit de Actiunea care sta la baza. Valoarea dividendului va fi creditat sau debitat din contul dvs. pe "ex-data".

Cum sunt tratate evenimentele corporative?
O poziție CFD reflectă cumpărătorului sau vânzătorului expunerea față de societatea care sta la baza CFD-ului, la fel ca toate ajustările de capital sau beneficiile anunțate de companie. Prin urmare: Deținătorii de CFD-uri vor participa la evenimente corporative, dar nu vor avea drept de vot.
Emisia de drepturi, prime și diviziunile actiunilor vor fi replicate în CFD-uri pe ex-data corespunzătoare. Pozițiile clientului la ex-data vor fi ajustate pentru a reflecta evenimentele companiei, la prețul pieței.

Când se pot tranzactiona CFD-urile?
Orele de tranzacționare ale CFD-urilor este acelasi cu timpul schimbului în care se tranzacționează activul suport.

Care sunt piețele disponibile?
Dif Broker ofera tranzactionarea în mai mult de 50 de piete financiare la nivel mondial,incepand cu Statele Unite ale Americii si terminand in Continentul Asiatic.

Ce instrumente CFD sunt disponibile pentru tranzactionare?
CFD pe actiuni, indici, materii prime și de schimb valutar.

Care sunt taxele și costurile de finanțare?
Efectuarea operațiunilor pe CFD-uri poate implica plata unei taxe minime, cum indică prețul la Dif Broker, dacă tranzactionarea volumului minim impus nu este atins.
De fiecare dată când investitorul are disponibil un ''bid'' si un ''ask'' (cumpărare și vînzare) (cu un spread determinat - spread-ul dintre oferta și cerere nu este mai mult de 0,2%) față de care pot face operațiunile lor.

Când se presupun poziții lungi (de cumparare) investitorul susține un cost de finanțare, care se obține prin aplicarea ratei de piață (plus un spread) la valoarea totală a tranzacției (cantitate x preț) în timpul perioadei de detinere a pozitie.
Costul de finanțare pentru diferitele monede de tranzacționare se calculează prin aplicarea următoarelor rate:

Ce tipuri de Contracte Futures pot tranzactiona Online?

Ce tipuri de Contracte Futures pot tranzactiona Online?

Platforma de tranzactionare Dif Freedom ofera tranzactionarea directă on-line a unei game largi de contracte futures pe mărfuri, inclusiv aur, argint, petrol brut și a gazelor naturale.

Ce Burse sunt Disponibile ?

Tranzacționarea de Contracte Futures se poate realiza pe piețele majore, inclusiv CME, ECBOT, EUREX, GLOBEX, NYBOT, LIFFE și TYO.

Ce tipuri de Ordine Futures sunt disponibile?

Ordinele de piață, limita si stop. Comenzile stop-limit sunt disponibile numai în cazurile în care Bursa respectiva le permite.

Care este marja initiala? 

Contractele futures se tranzactioneaza cu ajutorul unei marje. Marja inițială este garanția pe contract pe care trebuie să o detineti în contul dvs. pentru a deschide o pozitie într-un contract futures.

Ce întreținere Marja? 

Pozitiile deschise cu Contracte Futures cer să mențină o marjă pe contract care poate diferi de marja inițială. În cazul în care fondurile disponibile în contul dvs. se afla sub marja, veți primi o alertă de marjă pe platforma dvs pentru consolidarea contului cu lichiditate, a inchide unele pozitii sau toate pozițiile. În cazul în care marja nu este resetata și de a ajunge la 150%, platforma de tranzactionare va închide automat toate pozițiile clienților.

Ce se întâmplă cu Contractele Futures la maturitate? 

Dif Broker nu face livrarea fizică a contractului futures suport la data expirării. Prin urmare, vă sfătuim să aveți întotdeauna atenția maximă pe data expirari și data "primului aviz" și să închideti sau sa efectuati un ''rol over'' pe aceasta poziție a dumneavoastră înainte de această dată de expirare. Dacă nu închideți pozitiile contractelor futures înainte de data scadentă sau data "primului aviz", platforma va închide automat pozițiile acestea la prețurile existente în piață sau prețul de lichidare "soluționare" a contractului.

Cum pot depune sau retrage bani?

Pentru a putea depune bani în contul dvs. Dif Broker, puteti face pur și simplu o depunere prin cec sau transfer bancar în contul indicat de către Dif. În cazul retragerilor trebuie să faceti o cerere prin e-mail cu semnătură scanată sau printr-un fax pentru a solicita transferul precizând numărul de cont catre Dif Broker, contul NIB în cazul în care doriți să transferați, banca respectivă, titularul acestui cont trebuie să fie la fel ca si numele contului cu Dif Broker.

De ce am nevoie pentru a rula platformele Dif Broker pe PC-ul meu?

Pentru a rula platforma de tranzactionare DIF Freedom aveti nevoie de: 
Un PC cu Windows 
O conexiune la Internet de bandă largă 
Internet Explorer 5.5 sau superior
Un ecran cu rezolutie 1024 x 768 sau mai mult

Cum știu că am platformele actualizate? 

Când vă conectați la una din platformele noastre, sistemul va ofera automat actualizările de care aveti nevoie pentru a tranzactiona. Puteți alege, astfel, pentru a face upgrade imediat sau la următoarea conectare.